Przejdź do: STRONA GŁÓWNA
stołówka szkolna

Menu obiadowe na tydzień od 19.06 do 23.06.2023

 

19.06.2023
Poniedziałek

Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym [pomidor,  seler, groszek ptysiowy- gluten, jaja,  włoszczyzna,  ziemniaki, pestki dyni, śmietana - mleko] (300 g)

Pierogi ruskie [gluten, mleko, jaja] (260g)

 

20.06.2023

Wtorek

Obiad: Zupa grysikowa [włoszczyzna, marchew, seler, kasza manna - gluten] (300g)

Schab pieczony z sosem własnym z koperkiem [m. wieprzowe, koperek, mąka - gluten] (100g),

kapustka młoda zasmażana [mleko, gluten (100g),ziemniaki młode (150g)

 

21.06.2023

Środa

 

Obiad: Kremowy kapuśniaczek z ziemniakami  [kapusta kiszona, włoszczyzna,

ziemniaki, seler] (300g)

Makaron z serem z dipem jogurtowo - waniliowym [makaron - gluten, jaja, ser- mleko, jogurt- mleko] (180g/120g/30g),

 

22.06.2023

Czwartek

Obiad: krem ziemniaczany z majerankiem [włoszczyzna, seler, śmietana - mleko, ziemniaki] (300g)

Gulasz drobiowy z kaszą orkiszową [m. drobiowe,  cebula, kasza -gluten ,przyprawy] (120g/150g), bukiet warzyw na parze (100g)

 

23.06.2023

Piątek

 

 

 
Kaloryczność posiłków w szkole: 600 kcal, Dopuszczalne wahania kaloryczności +/- 10% Rozkład na składniki pokarmowe: Białko 12%, tłuszcze 25%, węglowodany 63%

*Wszystkie potrawy przygotowywane są w piecu konwekcyjnym, z wykluczeniem smażenia.
 

 

Szkoła jest beneficjentem akcji „1% DLA EDUKACJI, SPORTU, PASJI I NIEPEŁNOSPRAWNYCH” prowadzonej przez Stowarzyszenie Pomocy Szkole „Małopolska”