19.06.2023 |
Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym [pomidor, seler, groszek ptysiowy- gluten, jaja, włoszczyzna, ziemniaki, pestki dyni, śmietana - mleko] (300 g) Pierogi ruskie [gluten, mleko, jaja] (260g)
|
20.06.2023 Wtorek |
Obiad: Zupa grysikowa [włoszczyzna, marchew, seler, kasza manna - gluten] (300g) Schab pieczony z sosem własnym z koperkiem [m. wieprzowe, koperek, mąka - gluten] (100g), kapustka młoda zasmażana [mleko, gluten (100g),ziemniaki młode (150g)
|
21.06.2023 Środa
|
Obiad: Kremowy kapuśniaczek z ziemniakami [kapusta kiszona, włoszczyzna, ziemniaki, seler] (300g) Makaron z serem z dipem jogurtowo - waniliowym [makaron - gluten, jaja, ser- mleko, jogurt- mleko] (180g/120g/30g),
|
22.06.2023 Czwartek |
Obiad: krem ziemniaczany z majerankiem [włoszczyzna, seler, śmietana - mleko, ziemniaki] (300g) Gulasz drobiowy z kaszą orkiszową [m. drobiowe, cebula, kasza -gluten ,przyprawy] (120g/150g), bukiet warzyw na parze (100g)
|
23.06.2023 Piątek |
|
Kaloryczność posiłków w szkole: 600 kcal, Dopuszczalne wahania kaloryczności +/- 10% Rozkład na składniki pokarmowe: Białko 12%, tłuszcze 25%, węglowodany 63%
*Wszystkie potrawy przygotowywane są w piecu konwekcyjnym, z wykluczeniem smażenia.